Plastfyldninger

Plastfyldninger m.m.

PlastfyldningerI dag anvendes der primært plast til genopbygning af tænder og til tandfyldninger. Ved større eller komplicerede genopbygninger kan plastfyldninger ikke holde i længden og andre materialer anvendes. Udvikling af plastmaterialet har dog betydet, at der i dag også kan anvendes plast til fyldning af kindtænder.

En anden stor fordel ved plastfyldninger er, at de er tandfarvet og derfor med gode resultater anvendes til genopbygning af for eksempel knækkede fortænder.

Tandlægen må muligvis sætte en form rundt tanden inden tandfyldningen. Plastmaterialet fås i flere forskellige tandfarver, der matcher farven på dine tænder. Behandlingen udføres oftest under lokalbedøvelse og er normalt smertefri.

Tandlægen genopbygger mange tænder med plast, at reparationen bliver ganske usynlig. Til gengæld er plastfyldninger relativt dyre – fordi materialet i sig selv er dyrt, men især fordi det er et tidskrævende materiale at arbejde med for tandlægen.

Tandfyldninger i porcelæn til bedre funktion og æstetik

Hvis en stor del af tanden er beskadiget, er det muligt at reparere det med en porcelænsfyldning i stedet for en plastfyldning. En porcelænsfyldning ser ofte bedre ud og har ofte bedre form. Det er mindre sandsynligt at der kan komme noget ind i tænderne efter denne form for behandling. Hvis der er for lidt tand tilbage til at fastgøre en tandfyldning, er en tandkrone en bedre behandlingsmulighed. En tandkrone er en ny skal på tanden, der gør tanden stærkere.

Bestil tid eller få mere information nu.

Tilbage til behandlinger
Læs om tandkroner og tandbroer
Læs om porcelænskroner
Læs om genopbyggende-tandbehandling
Læs om kosmetisk-tandbehandling
Læs om tandkroner
Læs om tandbroer
Læs om porcelænsfacader

Du kan læse mere om fyldninger her